werkzaamheden warmtenet Prinses Julianalaan

planning: start 30 september
HVC legt wamtenetten aan, sluit woningen en panden aan op het warmtenet en we onderhouden het net. Ook de Alkmaarse locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep worden aangesloten op het warmtenet van HVC. Te beginnen met Huize Westerlicht en de Labotheek, daarna volgt de hoofdlocatie van het ziekenhuis aan de Wilhelminalaan. Om deze aansluitingen te realiseren vinden werkzaamheden plaats. Op onderstaande kaart is te zien waar de werkzaamheden plaatsvinden en hoe lang de werkzaamheden ongeveer duren*. Omleidingen worden met borden aangegeven.

*Let op:

  • Onderstaande kaart geeft de route/locatie aan waar wordt gewerkt.
  • De route houdt in: waar warmteleidingen (de aanvoer- en retourleiding) worden gelegd in de straten en aangesloten op gebouwen.
  • Voordat de aanleg start ontvangen omwonenden informatie over werkzaamheden in de straat. Zoals hoe lang het project duurt, wat de werkzaamheden inhouden en hoe de werkzaamheden worden afgerond.
  • De aannemer is MVOI.
  • Datums kunnen wijzigen, op de website delen we de meest recente informatie.

[Tekst gaat verder onder de routekaart]

aansluiting en werkzaamheden Noordwest

Planning en omleiding

Op maandag 30 september starten de werkzaamheden in de Prinses Julianalaan, ter hoogte van Huize Westerlicht. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november 2019. De Prinses Julianalaan is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor verkeer. Omleidingen worden met borden aangegeven. De Harddraverslaan, de Wilhelminalaan, woningen aan de Prinses Julianalaan en parkeerterrein P8 blijven bereikbaar.

In de week van 30 september starten ook de werkzaamheden bij de Labotheek. Deze vinden plaats op het eigen terrein van de Labotheek aan de Juliana van Stolberglaan. In januari beginnen de werkzaamheden in de Harddraverslaan voor de aansluiting van de hoofdlocatie van Noordwest. Nadere informatie over deze werkzaamheden volgt nog.

Bomen Effect Analyse
In het ontwerp en de planning van het tracé is rekening gehouden met de ecologische kalender op basis van een Bomen Effect Analyse door De Boom Inspecteurs en gesprekken met Stichting Alkmaarse Natuur- en Milieu Organisaties (ANIMO).

Openbaar vervoer
De bussen langs het ziekenhuis, over de Wilhelminalaan, rijden de gebruikelijke dienstregeling.

Warmtenet Werkzaamheden

De omgeving is afgezet met hekwerk, graafmachines graven een sleuf. De grond die vrijkomt wordt vervoerd naar het gronddepot. Leidingen worden klaargelegd en aan elkaar gelast tot lange strengen. Vervolgens wordt de sleuf aangevuld met zand en de bestrating opnieuw aangebracht. Tijdens de werkzaamheden zijn meer transportbewegingen merkbaar in de straat en de omgeving.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer MVOI. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag 7:00 – 17:00 uur. Mochten er zich onverwachte (weers-) omstandigheden voordoen, is het mogelijk dat de werkzaamheden uitlopen. Wijzigingen in de planning worden zo snel mogelijk op de website vermeld. [Tekst gaat verder onder de video en foto’s]

Verkeersplan Prinses Julianalaan

Verkeersplan fase 1: augustus 2019 - januari 2020

Route Warmtenet HVC

route warmtenet, warmtenet heerhugowaard, stadsverwarming

Warmtenet HVC Nieuws

Stadskantoor Alkmaar duurzaam verwarmd

november 29th, 2019|0 Comments

Het Stadskantoor in Alkmaar is onlangs aangesloten op het warmtenet van HVC. Vanaf nu wordt er in het Stadskantoor geen aardgas meer gebruikt. In plaats daarvan is de geleverde warmte volledig groen. Wethouder duurzaamheid Christian [...]